tisdag 6 september 2011

Brottsplats Faithful place


"Faithful Place är Frank Mackeys barndomskvarter i Dublin, platsen han flydde från för tjugo år sedan. Ytterst tveksamt har han nu återvänt. Hans syster har ringt och bett honom komma. Hon hittat något från den unga kvinnan han en gång älskade. Hans ungdomskärlek som svek. Nu försöker Frank ta reda på vad som verkligen hände den där dagen som han har gjort allt för att glömma. Dagen som för alltid ändrade hans liv"

Rått och slitet verkar det vara i Faithful Place. Frank Mackey har lyckats ta sig därifrån och har numera ett bra(tror jag) jobb som polis. Han verkar ha lämnat människorna i FP bakom sig och trots sin skilsmässa funkar det ganska bra för Frank och han försöker tillbringa så mycket tid han kan med sin lilla dotter(som tydligen bor med sin mamma).
När samtalet från Franks syster kommer tvingas han resa tillbaka till sitt barndomskvarter och återuppta en komplicerad och infekterad kontakt med sin ganska så dysfunktionella familj. Det är mörkt, hotfullt och obehagligt att vara med Frank i hans barndomskvarter och nästan alla medlemmarna i Franks familj är personer som jag inte skulle vilja vara bekant med. De övriga invånarna som vi träffar i FP är inte heller speciellt trevliga. Det känns farligt att vara där. Fast jag håller troget fast vid Frank genom hela boken och följer honom hack i häl, både av nyfikenhet och för att jag gillar honom.
Det här är, precis som de tidigare böckerna, en underbart välskriven kriminalroman om gamla hemligheter och komplicerade mänskliga relationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar