torsdag 28 juli 2011

Till varje pris

Till varje pris
Mason Mace Perry var en kontroversiell polis i Washington tills hon blev kidnappad och ditsatt för ett brott hon inte begått. Hon förlorade allt polisbrickan, karriären, friheten och satt två år i fängelse. Nu är hon tillbaka på utsidan, fast besluten om en enda sak: att bli polis igen.
Hennes enda chans att komma tillbaka är att lösa ett stort fall på egen hand och därigenom bevisa att hon är värdig polisuniformen. Trots att hennes syster är polischef och står på hennes sida, måste hon arbeta i skuggorna. En hämndlysten federal åklagare gör nämligen allt för att skicka tillbaka henne till fängelset. Det är då Roy Kingman kommer in i hennes liv.
Roy Kingman är en ung advokat som arbetade med samhällets mest utsatta medborgare innan han tog ett välavlönat jobb på en advokatbyrå i Washington. Mace och Roy träffas efter att han hittat liket efter en kvinnlig kollega på advokatbyrån.
Utredningen av advokatens död avslöjar överraskande hemligheter från både den privata och offentliga sektorn i huvudstaden. Det som började som ett rutinärende tar snart en fruktansvärd och oväntad vändning.

(kopierat från Adlibris)

Väldigt lättläst bok (på ett positivt sätt).
Spännande och rapp. Mason Perry är "naturligtvis" egensinnig och går sin egen väg. Hon är besatt av att bli polis igen och inget kan/ska hindra henne på den vägen. Bitvis är Mason en smula tröttsam och jag skulle vilja säga det till henne. Fast i det stora hela håller jag på henne och känner att jag kämpar tillsammans med henne. "Vi ska tillbaka".
Roy Kingman är en trevlig advokat som vi gärna vill ha med oss på vår väg tillbaka.
Masons syster är sträng men juste och åklagaren är naturligtvis en karekatyr på hur en best till åklagare kan vara. Skön som en huldra giftig som en kobra.
Sedan har vi Masons nye arbetsgivare (ja hon måste ju försörja sig fram tills polisbrickan åter är i hennes hand), en välgörare av rang. Han är rik som ett troll och med ett hjärta så stort så att halva USA kan bo där (ok överdrift). Men här känner jag att det blir för mycket av det goda. Han låter Mason (när hon tillsammans med den gode advokaten förhandlat till sig en mycket bra lön) bo i sitt gätshus på egendomen. Gästhuset är stort som en större lyxvilla. Dessutom har det rika trollet en excellent kock i sitt stall, som lagar maträtter (Mason kan bara ta för sig) som får mig att vilja ta första bästa flyg till "over there" för att få sitta med vid bordet. Efter som rika trollet har en oerhört socialt samvete och ett "projekt" (som Mason ska jobba med) får en utsatt ung mamma och hennes lilla son flytta in och äta gourmé middagar de också.

Till sist jag läste boken med ett litet leende i mungipan, inte uttråkad snarare lite glad. Det är lite gott med sagor där de onda är onda och de goda är riktigt goda. Där hjältinnan är stark och kämpar på. Vi ska tillbaka eller hur Mason?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar